Čokoladna salama

Čokoladna salama je jedan mini slatkiš koje pravim tokom cele godine bez obzira na godišnje doba. Odlicno ide uz kaficu, čaj ili neko desertno vino i naravno dobru kljigu. Możete menjati sastojke i staviti sušeno voće po izboru, recimo suve šljive ili smokve, ali ja najčešće pravim sa sušenim brusnicama, jer ih moja Ema najviše voli.

Read More
Pizza od lisnatog testa sa čeri paradajzom i kozijim sirom

U nedostatku vremena napravila sam ovu “pizzu”od lisnatog testa koja se svima jako dopala. Koristila sam špargle jer ih u Engleskoj možete kupiti tokom cele godine. U slučaju da ih ne nađete, kao zamenu koristite jednu tikvicu, koju ćete prethodno iseći uzdužno i jako tanko (možete rende koristiti, onu stranu koju obično niko ne koristi, ili oštar nož). 

Read More
Šargarepe sa kuminom, limunom i medom

Ovo je sjajan recept da potrošite svu šargarepu iz frižidera i napravite nesvakidašnji prilog glavnom jelu. Mi u našoj tradicionalnoj kuhinji ne koristimo kumin, ali ovaj začin je jako ukusan i više o njemu možete pročitati ovde. Može se kupiti u Bio Spajzu ili Spice up shopu. Inače šargarepa je jako zdrava, puna je vitamina i niskokalorična je, tako da možete da je jedete do mile volje

Read More