Posts in Slatkiši
Sočni kolač sa sirupom od pomorandže i badema

Kako smo i ove godine pozvani da sa prijateljima proslavimo ovaj dan, odlučila sam da spremim ovaj kolač i ponesem ga u goste. Nakon slanih poslastica, svi smo se počastili sočnim kolačem  i uživali u njemu gledajući vatromet. Ova mirišljava torta ima sjajnu, laganu teksturu i može da stoji pokrivena najmanje nedelju dana. Ne verujem da ćete toliko izdržati. Vratićete joj se sigurno na svakih nekoliko sati po još jedno parče.

Read More
Moj omiljeni kolač od limuna

Zaista nema ničeg lepšeg od ovog jednostavog i sočnog kolača sa limunom. Dok je kolač u rerni, miris se uveliko širi kuhinjom a onda i po ostalim prostorijama u kući. U Engleskoj postoji dosta opcija kada je ovaj kolač u pitanju, ali ja često pravim po ovom receptu, koji svi volimo. Sa malom količinom maka, ovaj kolač postaje neodoljiv.

Read More
Čokoladna salama

Čokoladna salama je jedan mini slatkiš koje pravim tokom cele godine bez obzira na godišnje doba. Odlicno ide uz kaficu, čaj ili neko desertno vino i naravno dobru kljigu. Możete menjati sastojke i staviti sušeno voće po izboru, recimo suve šljive ili smokve, ali ja najčešće pravim sa sušenim brusnicama, jer ih moja Ema najviše voli.

Read More