Kinoa

Kinoa

Kinoa je jedna od najpopularnijih svetskih zdravih hrana.

Postoji mnogo razloga da se jede kinoa, od praktičnosti do zdravlja, što opravdava današnju veliku popularnost kinoe. Potrebno je samo 10 do 15 minuta da se kinoa skuva, što je mnogo manje vremena od drugih celih zrna; čak se kuva brže i od pirinča.

Kinoa je odličnog ukusa i kada se jednostavno pripremi, za razliku od drugih celih zrna kao što je proso, na primer. Malo maslinovog ulja, morske soli, limunovog soka ili malo belog luka i to je sasvim dovoljno da uživate u ukusima. Dodajte parmezan i imaćete savršen zdrav obrok ili odličan prilog uz jelo.

Od svih celih zrna, kinoa ima najveći sadržaj proteina, pa je savršena za one koji ne jedu meso ili životinjske proizvode.

Kinoa je takođe bez glutena i bez holesterola i gotovo uvek je organska.

Gaji se u mnogo različitih boja, ali najčešće koje se beru su bela crvena i crna.

Kinou je veoma lako skuvati. Možete pripremiti kinou baš poput načina na koji ćete pripremiti pirinač: pokrijte ga vodom ili supom od povrća i krčkajte na srednjoj vatri sve dok ne bude mekana, oko 15 minuta, sa povremenim mešanjem.

Jedan od najpopularnijih načina za pripremu kinoe je dodati malo povrća i dresinga kako bi napravili jednostavnu salatu. Takođe, možete je koristiti umesto belog pirinča. Kinoa je takođe odlična topla žitarica za doručak, slična ovsenoj kaši.

Kinou ćete naći u skoro svakom marketu na istoj polici gde je i pirinač.

Online je dostupna u Bio Špajzu, Maslini i Herbasani. Bio Špajz u svojoj ponudi ima i crnu kinou.