O meni

O meni. Zorica Smallwood.

Ja sam Zorica Smallwood, obožavam da spremam hranu i kuvam za sve ljude oko sebe! Ukratko o meni: oduvek sam volela da kuvam i uživam u spremljenoj hrani. Udata sam za britanca Toma (Tom) koji je polu-Italijan i sa njim imam kćerku Emu.

Jela koja kuvam su dosta pod uticajem italijanske, mediteranske i blisko-istočne kuhinje. Recepti koje ću objavljivati su raznovrsni, isprobani i jako ukusni. Volim da spremam obroke sa dosta svežeg povrća i salate. Na ovom kulinarskom putovanju, ću Vam prikazati recepte sa drugih podneblja koji su ce Vas oduševiti. Tako da, ako, kao i ja volite da se igrate sa začinima i ukusima i na taj način upoznajte druge kulture, onda je ovaj blog definitivno za vas!

Odlazak na pijacu subotom ujutru je za mene bio jedan od porodičnih rituala, dok sam živela u Beogradu i to je nešto što mi jako nedostaje. Od malena sam išla sa tatom na “našu” pijacu na Banovom Brdu, svi su nas znali i uvek bi nam dali koju voćku više zbog mene.

Moji recepti su takođe inspirisani kulinarskim čarima poznatih šefova, kao sto su Ottolenghi, Nigel Slater, Nigella, Georgina Hayden i drugi.

Velika inspiracija su mi moj muž Tom, koji odlično kuva, kao i njegova mama, koja je Italijanka. Ema mi često pomaže u spremanju torti i kolača, za nju je to vrsta zabave i jedan od naših rituala, i naravno, na kraju, svi znamo ko će polizati varjače, šerpe i lonce! 🙂

Toliko o meni. Nadam se da ćete uživati u receptima!

Pišite mi sve primedbe i sugestije u produžetku ili posetite moju instagram stranicu @kruskeisir

Sve fotografije na blogu su autorske, moje ili mojih gostiju. Molim Vas da ukoliko želite da preuzmete ili iskoristite neku od fotografija sa bloga da me o tome obavestite. To isto važi i za recepte.