O meni

O meni. Zorica Smallwood.

Ja sam Zorica Smallwood, obožavam da spremam hranu i kuvam za sve ljude oko sebe! Oduvek sam volela da kuvam i uživam u spremljenoj hrani. Najviše volim okupljanja oko stola sa porodicom i prijateljima. Moj muž Tom takodje voli da sprema i vrlo rano smo počeli da učimo i našu kćerku Emu da nam pomaže u kuhinji i priprema hranu zajedno sa nama.

Jela koja kuvam su dosta pod uticajem italijanske, mediteranske i blisko-istočne kuhinje. Recepti koje objavljujem na blogu su raznovrsni, isprobani i jako ukusni. Volim da spremam obroke sa dosta svežeg povrća i salate. Na ovom kulinarskom putovanju, ću vam prikazati recepte sa drugih podneblja koji su ce vas oduševiti. Tako da, ako, kao i ja volite da se igrate sa začinima i ukusima i na taj način upoznajte druge kulture, onda je ovaj blog definitivno za vas!

Odlazak na pijacu subotom ujutru je za mene bio jedan od porodičnih rituala i dan danas mi pričinjava veliko zadovoljstvo. Od malena sam išla sa tatom na “našu” pijacu na Banovom Brdu, svi su nas znali i uvek bi nam dali koju voćku više zbog mene. Danas, kada sa svojom porodicom obilazimo gradove i razna mesta širom sveta, uvek svratimo na lokalnu pijacu, jer na taj način najbolje upoznajemo kulturu i tradiciju raznih zemalja.

Velika inspiracija su mi moj muž Tom, koji odlično kuva, kao i njegova mama, koja je Italijanka. Ema mi često pomaže u spremanju torti i kolača, za nju je to vrsta zabave i jedan od naših rituala, i naravno, na kraju, svi znamo ko će polizati varjače, šerpe i lonce! 🙂

Moji recepti su takođe inspirisani kulinarskim čarima poznatih šefova, kao sto su Ottolenghi, Nigel Slater, Nigella, Georgina Hayden i mnogi drugi.

Toliko o meni. Nadam se da ćete uživati u receptima!

Za saradnju, primedbe i sugestije pišite mi na kruskeisir@gmail.com ili popunite formular u pordužetku.

Sve fotografije na blogu su autorske, moje ili mojih gostiju. Molim Vas da ukoliko želite da preuzmete ili iskoristite neku od fotografija sa bloga da me o tome obavestite. To isto važi i za recepte.