Muskatna tikva

Muskatna tikva

Muskatna tikva je popularna zimska tikva. Njen tanak vrat i cvetno dno daju joj izrazit oblik izdužene kruške. Njena gusta i glatka koža krem boje krije jarko narančasto meso, koje sadrži manje semenki i ima slađi i oračastiji ukus u poređenju s drugim tikvama.

Osim što obezbeđuje izuzetnu količinu hranljivih materija, muskatna tikva je takođe raznovrstan sastojak koji možete dodati raznim jelima, zbog čega definitivno zaslužuje mesto u vašoj kuhinji. Od supa do deserta, možete je koristiti za kreiranje raznovrsnih sočnih obroka.

Muskatna tikva je jednostavana za pripremu i kuvanje, plus ima prirodni slatki ukus koji upotpunjuje različite sastojke.

Da biste napravili ukusan obrok od muskatne tikve, pobrinite se da odaberete onu koja je teža za svoju veličinu. Takođe treba da proverite kožu da vidite da li ima pukotina, mekih tačaka i drugih mrlja. Kada dobijete savršenu tikvu, pretvorite je u zdrav i zadovoljavajući obrok.

Jedna od najjednostavnijih stvari koju možete da uradite sa muskatnom tikvom je da napravite pire. Ovo je savršen osnovni sastojak za supe, deserte i priloge. Plus, to je savršen hranjiv obrok za bebe i decu.

Pečenje muskatne tikve održava meso vlažnim i nežnim, dok karamelizuje spoljašnjost, dajući vašem jelo lep kontrast u teksturi. Pečena muskatna tikva sa sočivom je jedan zaista zdrav, a preukusan obrok. Uz ovaj obrok uvek poslužim i sir, delikatna slatka aroma tikve savršeno parira slanom siru.

Ako želite da je pržite u tiganju, podesite toplotu na srednje i koristite biljni maslac ili kokosovo ulje za prženje.