Pinjoli

Pinjoli

Pinjoli su mali, ali su jako raznovrsni i pravo su kuhinjsko blago. Mogu učiniti čuda za vas u kuhinji, od zgušnjavanja soseva do toga da svaki kolač bude poseban.

Tajnost svestranosti pinjola je bogat, puterast ukus i tekstura. Aroma je delikatna i lako se kombinuje sa drugim sastojcima.

Pinjole je najbolje čuvati u frižideru i tostirati ih pre upotrebe. Tostiranje ističe orašastu slatkost pinjola.

Puterast ukus i lagano hrskava tekstura pinjola čine ih savršenim u domaćim slatkišima, kao što su torte, rolnice i kolači. Često se pinjoli dodaju drugim orašastim plodovima kao što su pistaći ili bademi i peku se u slatkom sirupu u lisnatom testu.

Kao opšte pravilo, možete koristiti pinjole kao alternativu pekan orasima, orasima ili bademima. Oni rade dobro sami ili u kombinaciji sa drugim orašastim plodovima. Ako obično koristite seckane orašaste plodove u receptima za kolače ili hlebove, pokušajte da ih zamenite celim ili iseckanim pinjolima.

Njihova mekana tekstura – mekša od većine oraha – odlično pomaže u zgušnjavanju soseva. Verovatno najpoznatiji od njih je pesto, italijanska mešavina pinjola, bosiljka i maslinovog ulja, ponekad i parmezana. Zapravo, širom Mediterana, pinjoli se koriste u sosevima za testenine, često kombinovane sa inćunima ili sardinima ili sa povrćem kao što je komarač ili pečena slatka paprika.

Pinjoli su tradicionalni dodaci za punjenje mesa ili povrća kao što je patlidžan. Njihova suptilna i trajna aroma i tekstura koja se topi u ustima često se kombinuje sa lukom, belim lukom i slađim začinama poput muškatnog oraščića, cimeta i karanfilića kako bi se napravilo divno punjenje za jagnjetinu ili teletinu.

Možete ih naći na meru u bolje snabdevenim radnjama zdrave hrane. Online su dostipni u Maslina Shop-u i Bio Špajzu.