Pizza od lisnatog testa sa čeri paradajzom i kozijim sirom

Pica od lisnatog testa sa čeri paradajzom i kozijim sirom

Pre nego što odemo na letnji odmor u Portugaliju, odlučila sam da napravim ovaj brzinski recept. Kao i pred svaki odmor, imala sam gomilu posla i potrudila sam se da završim sve, ne bih li se opustila i uživala na odmoru sa svojom porodicom. Pica od lisnatog testa je lagan zalogaj koji će vas oduševiti!

Ova pica od lisnatog testa je izuzetno lagan zalogaj koji će vas oduševiti! Dakle, u nedostatku vremena napravila sam ovu picu od lisnatog testa koja se svima jako dopala. Koristila sam špargle, inače u Engleskoj možete da ih kupite tokom cele godine, kao i u većini evropskih zemalja, sa čim se mnogo ne slažem, jer ipak je sezonsko povrće i voće najukusnije i najzdravije. U slučaju da ih ne nađete, kao zamenu koristite jednu tikvicu, koju ćete prethodno iseći uzdužno i jako tanko (možete rende koristiti, onu stranu koju obično niko ne koristi, ili oštar nož).

Naravno, mom mužu se nije dopalo to što sam ovaj recept nazvala “Pizzom” (jer je polu-Italijan i naravno ovo nema veze sa pravom pizzom), ali verujte mi, uživao je u svakom zalogaju i nije se mnogo bunio. Ja sam koristila kupovno lisnato testo, kako bih uštedela na vremenu, jer pravljenje lisnatog testa je ipak dug proces i na kraju mislim da je u današnje vreme kupovno lisnato testo podjednako dobro kao i domaće.

Pizza od lisnatog testa sa čeri paradajzom i kozijim sirom

Vreme pripreme15 min
Vreme kuvanja30 min
Ukupno vreme45 min
Osoba: 6

Sastojci:

  • 350 g smrznutog lisnatog testa odmrznutog preko noći
  • 1-2 kašike belog brašna
  • 3 kašike tapenade od maslina crnih, ako nađete
  • 300 g čeri paradajza isečenog na pola
  • 120 g kozijeg sira isečenog na šnite
  • 200 g špargli orezanih vrhova ili jedna tikvica

Priprema:

  • Ugrejati rernu na 200 stepeni. Pospite brašno, pa razvijte lisnato testo na pravugaonik, koliko god možete. Postavite veliki papir za pečenje i lisnato testo na njega. Napravite granicu od 2 cm udaljenosti oko ivice peciva – po mogućnosti sa oštrim nožem, vodeći računa da ne isečete pecivo. Napravite viljuškom rupice na ivicama peciva kako ne bi previše naraslo u rerni.
  • Premažite tapenadu od crnih maslina preko peciva, zatim aranžirajte paradajz, parčiće kozjeg sira i špargle (ili tikvice, isečene jako tanko) na vrh peciva. Začinite i pecite na sredini rerne između 25 i 30 minuta, dok pecivo ne postane hrskavo i sjajno. Isecite na parčiće i poslužite sa zelenom salatom ili mešanom salatom.
Pizza od lisnatog testa sa čeri paradajzom i kozijim sirom
Pizza od lisnatog testa, sa čeri paradajzom i kozijim sirom

Prijatno!


Volite li recepte sa kozijim sirom?

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Polja koja se moraju popuniti označena su zvezdicom *.

Ocena recepta
*